Főoldal | Rólunk | Adatbázis | Rendezvények | Cikkek, Írások | Links | Kapcsolat Mar. 17th, 2018
Click banner for more info
English Website
Célunk
Archívum
Arany János Magyar Iskola
Torontói Magyar Múzeum
Kodály Együttes
A Magyar Ház Könyvtára
Ö N K É N T E S E K
ADOMÁNYT ITT KÜLDHET
TAGSÁG FELVÉTELI KÉRVÉNY
---------------------
A vilag magyarjainak talalkozohelye
Főoldal » Cikkek, Írások » Archive » A Magyar Ház Vezetőségének Újévi köszöntője  
A Magyar Ház Vezetőségének Újévi köszöntője
Wed Jan 1, 2014

A Magyar Ház Vezetőségének Újévi köszöntője


 Elmúlik a 2013-as év. Így utólag vizsgálva érezzük igazán, hogy mennyi minden történt ebben az évben.
A Magyar Ház terén sok megpróbáltatást hozott ez az év úgy a Vezetőségnek, mint a tagoknak.
Zárolva volt a tagfelvétel, mert nem volt Ház. De most nyitva áll minden olyan magyar előtt, aki tenni akar, aki magyarnak szeretné magát érezni a kanadai angol környezetben, aki ápolni szeretné anyanyelvét és a magyar kultúrát.


Otthon nélküliek voltunk idestova két éve. Végre megvettük a Házat, a mi új Magyar Házunkat, amely minden Torontó és környéke magyarjának a Háza, ha csatlakozni kíván annak kifejlesztéséhez.  Amit megvettünk megfelelt a tagok kívánalmainak. Közel van a fontos útvonalakhoz, tömegközlekedéssel elérhető, csendes, nyugodt helyen van, de nagyon sokat kell tenni mindannyiunknak, a szükségeinknek megfelelő átépítéshez. Most arra szeretnénk felkérni minden környékbeli magyart, hogy csatlakozzanak a közös feladat elvégzéséhez. A mérnökök dolgoznak a terveken, nekünk mindanyiunknak pedig sok tennivalónk lenne a Házban. Emberek kellenének, akik lebontják a fölösleges termeket/falakat, a költözködéshez is kell majd ember és kocsi, a ház rendszeres mindennapi felügyelésére is be kell osztani embereket, és még van több intéznivaló, ami sürgős lenne. Kérjük jelentkezzenek a 416-654-4926 telefonszámon.


A tél mindig újra és újra előhozza benső emberi érzelmeinket. Halottainkra emlékeztünk, a rég-, vagy közelmúltban távozókra gondoltunk. S mikor elmúltak az emlékezés napjai, ismét felvettük az élet szokásos ritmusát, készülve a karácsonyra, az Új Év megünneplésére ki-ki a maga otthonában, társaságában, remélve, hogy jövőre már a mi Magyar Házunkban ünnepelhetjük a szilvesztert és az eljövendő nemzeti ünnepeket.


Egy nagy feladat előtt áll vezetőségünk és magyar közösségünk Torontóban. A közelgő új esztendő elé tekintve, új reményeket táplálva bizakodunk abban, hogy van és lesz erőnk céljaink megvalósítására.
Mit szeretnénk az új évben? Természetesen azt, hogy amiről már sok szót ejtettünk, megvalósuljon: hogy gyarapodjunk Magyar Ház-i tagokkal, hogy fiatal arcokkal találkozzunk egyre gyakrabban, hogy sok kedves gyermekhang adjon örömet mindanyiunknak az új esztendőben, az újjáalakított Magyar Házban.
Azt szeretnénk az újévben, hogy Magyar Házunk olyanná fejlődjön, amilyennek elképzeltük, és mind tagságban, mind kulturális értékeiben, és az épület technikai kivitelezésében megújuljon. Hogy ezeket a célokat elérjük, várjuk önkéntesek jelentkezését!


Gondoskodni kívánunk a szervezetek és a Magyar Ház zavartalan együttműködéséről is. Szeretnénk, ha a szervezetek magukénak éreznék és támogatnák a megújuló Magyar Házat.
Az a törekvésünk, hogy a tagsággal együtt gondolkodva, cselekedve tegyük dolgainkat, és együtt éljük meg sikereinket, esetleges kudarcainkat. Úgy akarjuk végezni munkánkat, hogy a tagok, szervezetek tiszteletét, megbecsülését és bizalmát magunkénak érezzük.


Hisszük, hogy az új év eredményes lesz a Magyar Ház és a torontói magyar közösség számára.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag 2014-es Új Esztendőt kívánunk minden Torontói magyarnak!


A Kanadai Magyar Kultúrközpont Vezetősége

2013. december 


Associated To: Kanadai Magyar Kulturkozpont (KMKK)

Magyar Kanadai Media Kapcsolatok
Treavel Expressions
Duna World TV - Az érték és hagyományőrzés műsora
top
Főoldal | Rólunk | Adatbázis | Rendezvények | Cikkek, Írások | Links | Kapcsolat | Értesítők
Copyright © 2018 www.hccc.org. All Rights Reserved.
powered by Bridgelin