Főoldal | Rólunk | Adatbázis | Rendezvények | Cikkek, Írások | Links | Kapcsolat Mar. 17th, 2018
Click banner for more info
English Website
Célunk
Archívum
Arany János Magyar Iskola
Torontói Magyar Múzeum
Kodály Együttes
A Magyar Ház Könyvtára
Ö N K É N T E S E K
ADOMÁNYT ITT KÜLDHET
TAGSÁG FELVÉTELI KÉRVÉNY
---------------------
A vilag magyarjainak talalkozohelye
Főoldal » Cikkek, Írások » Archive » A Kanadai Magyar Kulturközpont 2013. évi választási beszámolója  
A Kanadai Magyar Kulturközpont 2013. évi választási beszámolója
Wed Jan 1, 2014

A Kanadai Magyar Kulturközpont 2013. évi választási beszámolója

A torontói Magyar Ház 2013. november 24-én, a Bloor St.-i Litván Házban rendezte meg az igazgatósági és ellenőri választásokat. A gyűlés megkezdésekor 187 tag jelentkezett be személyesen, vagy proxy-meghatalmazás útján a választásra jogosult 330 fizető vagy örökös tagok, a különböző magyar szervezetek és vállalatok közül. Így a quorumot 56.6% -al jelentették be, ami meghaladta az alapszabály által előirt 30% -os határozatképességet a szükséges szavazóképességhez. A kezdés után és a gyűlés alatt érkeztek még tagok és így folytatódott a további tagok és proxyk bejegyzése.

Legtöbb pozícióra több személy adta be jelölését írásban a Jelölő Bizottságnak, amely Gaál Csaba vezetésével átvizsgálta a jelölteket. A Bizottság Gábor Józsefet ajánlotta a választó gyűlés levezetésére. Más javaslat nem volt.

Az igazgatóság át adta helyét a pódiumon Gábor Józsefnek, aki elmagyarázta a választások alapszabály szerinti lefolyását. A szavazatok megszámlálására, ahogy az alapszabály előírja, kért 10 jelentkező tagot, akik helyet foglaltak a színpadon.

Gábor felkérte a jelölteket, hogy röviden mutatkozzanak be. Először az elnök, alelnök, főtitkár és pénztáros pozíciókra jelentkezettek kerültek megválasztásra. A Bizottság megszámlálta a szavazatokat és egymás után bejelentette az eredményt. Elnöknek indult Szőcs Klára és Bálint Zoltán. Szavazás előtt, Zubovits Károly visszavonta jelölését az elnöki pozícióra. Az elnöki pozíciót Szőcs nyerte meg 129 szavazattal, Bálint Zoltán 85 szavazata ellen. Alelnöknek indult a hivatal jelenlegi betöltője Koszó Mihály, Horváth István ellen. Koszó nyert 145:68 eredménnyel. A főtitkári pozícióra Benkő Gabriella és Forrai Levente jelentkezett. Forrai nyert 112:93 arányban, de azonnal lemondott. Ezért Benkő Gabriella lett a főtitkár. A Pénztárosi pozícióra Zubovits Károly indult a jelenlegi pénztáros, Bánhegyi Zoltán ellen. Bánhegyi megnyerte 137:73 arányban.

Miután bejelentették az elnöki pozíció nyertesét, elhangzott az az észrevétel, hogy több volt a szavazat mint a bejelentett quorum a gyűlés kezdetén. Ennek az oka abból adódott, hogy 21 tag (proxykat belevéve) a quorum bejelentése után iratkozott be. Ezen kívül további 6 beiratkozási hibára derült fény. Azonban, ha hozzáadunk 6 szavazatot a veszítő elnök, alelnök, és pénztáros jelöltek szavazatához, akkor sincs semmi változás a nyertesi listában. A nyertesek és vesztesek szavazatai között nagy a különbség. Nem tisztázódott, mi volt az oka ennek a hibának, de annyira kevés szavazatról van szó, hogy elenyészőnek tekinthető.

A háznagyi pozíciót Záhonyi László nyerte meg Tóth József ellen 131:72 arányban; a közkapcsolatot Török

Antal, Bálint Ibolya ellen 120:83; a sajtót Török Erzsébet, ellenjelölt nélkül; a kulturális beválasztott Kövessy Zsolt lett Takács Katalin ellen 119:65 arányban; a nevelésügy, Székely Flynn Kinga ellenjelölt nélkül; ifjúsági és sport igazgató Komáromy András lett Csordás Ferenc ellen 132:58 előnnyel.

A hat Tanácsadó Igazgató csökkenő szavazati arányában Mátrai Géza, Perényi Ilona, Endes Erika, Puskás Miklós, Dózsa Erzsébet és Gergely Imre.

A három megválasztott ellenőr: Szalay Emma, Horváth Magdolna és Takács József. A két pótellenőr Dienes Béla és Szabó Gabriella.

Sajnálattal kell megemlíteni, hogy hiba történt a tanácsadó igazgatók és az ellenőrök számlálásakor. A választási elnök, Gábor József megkérte Mile Jim-et, hogy felügyeljen ezek újraszámlálása felett. Eredményként egy pozíció változott a tanácsadó igazgatóságban. A választási elnök elnézést kér a kiesett jelölttől.

Az új elnök megígérte, hogy az igazgatóság keményen fog dolgozni egy olyan Magyar Ház felépítésén, amelyet minden tag élvezhet, és amelyre büszke lehet.

Mile Jim, főtitkár


Associated To: Kanadai Magyar Kulturkozpont (KMKK)

Treavel Expressions
Duna World TV - Az érték és hagyományőrzés műsora
Magyar Kanadai Media Kapcsolatok
top
Főoldal | Rólunk | Adatbázis | Rendezvények | Cikkek, Írások | Links | Kapcsolat | Értesítők
Copyright © 2018 www.hccc.org. All Rights Reserved.
powered by Bridgelin